Sposób przygotowania:
Domowe ciastka Oreo
1. Ciastka: Wszystkie składniki wymieszać. Szybko i dokładnie wyrobić rękami do połączenia się składników. Z masy uformować kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce około 1 godzinę (lub całą noc). Po tym czasie ciasto odwinąć z folii i rozwałkować na grubość około 3-4 cm. Za pomocą okrągłej foremki lub szklanki wykrawać ciasteczka ( średnica około 5 cm). Przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w niedużych odległościach od siebie. Piec w 170 st.C około 8-10 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. 2. Nadzienie: Masło utrzeć z cukrem pudrem i aromatem na puszystą masę. Przełożyć nią ciastka. Schłodzić. Na około 30 minut przed podaniem wyciągnąć z lodówki, aby nadzienie zmiękło. Smacznego.
marietta