Sposób przygotowania:
Domowe frytki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Zalewamy zimną wodą, dodajemy cukier i mieszamy.
Odstawić na ok 20-30 min. Następnie odlewamy wodę i osuszamy pokrojone ziemniaki( przy użyciu ściereczki albo ręcznika papierowego).
Osuszone skrapiamy olejem i mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ziemniaki.
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, wstawiamy blaszkę z ziemniakami i pieczemy ok 30 min(choć najlepiej sprawdzić czy upieczone).
Na koniec oprószamy lekko solą.
Odstawić na ok 20-30 min. Następnie odlewamy wodę i osuszamy pokrojone ziemniaki( przy użyciu ściereczki albo ręcznika papierowego).
Osuszone skrapiamy olejem i mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ziemniaki.
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, wstawiamy blaszkę z ziemniakami i pieczemy ok 30 min(choć najlepiej sprawdzić czy upieczone).
Na koniec oprószamy lekko solą.