Sposób przygotowania:
Prosty dorsz na pieczarkach
Rybę i pieczarki przygotowujemy jednocześnie. Osuszone filety lekko posypać pieprzem ( solić po usmażeniu). Oprószyć mąką.
Z dużych pieczarek wykręcić ogonki. Razem z pozostałymi pieczarkami pokroić w plasterki.
Duże pieczarki obsmażać na rumiano na małej ilości oleju. Dołożyć resztę pieczarek.
Gdy pieczarki będą rumiane dołożyć masło.
Dorsza usmażyć na rumiano. Posolić.
Podawać z domowymi frytkami które przygotowujemy odpowiednio wcześniej i trzymamy w piekarniku.
Tyle, że jeśli chodzi o surówkę zrobiłam nietypowo- zamiast kiszonej kapusty- marchewka.
Z dużych pieczarek wykręcić ogonki. Razem z pozostałymi pieczarkami pokroić w plasterki.
Duże pieczarki obsmażać na rumiano na małej ilości oleju. Dołożyć resztę pieczarek.
Gdy pieczarki będą rumiane dołożyć masło.
Dorsza usmażyć na rumiano. Posolić.
Podawać z domowymi frytkami które przygotowujemy odpowiednio wcześniej i trzymamy w piekarniku.
Tyle, że jeśli chodzi o surówkę zrobiłam nietypowo- zamiast kiszonej kapusty- marchewka.