ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Domowe hamburgery z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nie ma to jak domowy fast food :)

Domowe hamburgery z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe hamburgery z grilla

 

  • 4 większe kotlety z mielonej wołowiny (ja dodałam tylko sól i pieprz do smaku)
  • 4 bułki do hamburgerów z sezamem
  • 4 duże plastry pomidora malinowego
  • 4 plastry sera żółtego
  • 8 półplasterków czerwonej cebuli
  • kilka plasterków ogórka gruntowego
  • majonez
  • musztarda
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Domowe hamburgery z grilla
Mięso kładziemy na rozgrzany grill i grillujemy kilkanaście minut (można oczywiście przygotować mięso także na patelni). Bułki przekroić, gdy mięso będzie gotowe ,na grilla kładziemy spód bułki, następnie plaster sera, mięso, obficie smarujemy sosem przyrządzonym z mieszanki ketchupu, majonezu i musztardy, czerewoną cebulę, plaster pomidora, plasterki ogórka, czekamy kilka minut aż ser się nieco roztopi (trzeba tylko uważać żeby nie spalić bułki, spód ma być delikatnie chrupiący). Pod koniec można jeszcze na moment położyć na grilla wierzchy bułek aby sie podgrzały. Smacznego:)
Domowe hamburgery z grilla
Grillujemy mięsko aż będzie gotowe do zjedzenia:)
Domowe hamburgery z grilla
Świeże warzywa,ulubiony ser i bułki z sezamem
Domowe hamburgery z grilla
Mięso musimy obficie posmarować sosem żeby hamburgery nie były suche
Domowe hamburgery z grilla
Na koniec wszystkie warzywa i czekamy aż ser się odrobinę rozpuści