slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Książka Kucharska: Przepis na lody - 12 propozycji na domowe lody

Lody jogurtowo - bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na zdrowe i domowe lody jogurtowo- bananowe. Słodzone odrobiną miodu są leciutkie jak piórko.

Lody jogurtowo - bananowe

Składniki:

Lody jogurtowo - bananowe

 

Sposób przygotowania:

Lody jogurtowo - bananowe
Banany obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Przekładamy banany do wysokiego naczynia, polewamy sokiem z cytryny i blendujemy na gładki krem. Dodajemy miód i blendujemy przez chwilę.

Na koniec dodajemy jogurt naturalny i jeszcze chwilę blendujemy aż się połączą obie masy.

Przekładamy lody do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin a najlepiej całą noc.

Wyjmujemy lody z zamrażarki na 20 minut przed podaniem.

Tagi:

lody deser