Sposób przygotowania:
Domowe krówki 3
Do wysokiego garnuszka wlewamy śmietanke i gotujemy na małym ogniu. Potem stopniowo, nie naraz dodajemy cukier. Czesto mieszamy, i zwiększamy ogień. Uwaga, aby nic się nie przypaliło, ani nie wylało. Cały czas mieszając, dodajemy masło lub margarynę. teraz pozostaje tylko ciagłe mieszanie i czekanie, ąż masa zrobi się gest i lekko brązowa. Trwa to zwykle około 1 godziny nawet do 1,5 godziny.
Forme do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy na to masę, wazne aby było to od razu jak zdejmujemy to z ognia, poniewaz masa szybko twardnieje.
Całosc wkładmy do lodówki na godzinę, potem kroimy na kawałki:)
Forme do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy na to masę, wazne aby było to od razu jak zdejmujemy to z ognia, poniewaz masa szybko twardnieje.
Całosc wkładmy do lodówki na godzinę, potem kroimy na kawałki:)