Sposób przygotowania:
Domowe mleko kokosowe
Wiórki kokosowe zalewamy 2 szklanki gorącej wody, przykrywamy i odstawiamy na minimum 4 godziny (najlepiej na całą noc ).
Namoczone wiórki przelewamy do blendera kielichowego i blendujemy około 5 minut ( co jakiś czas warto przerwać blendowanie, zebrać łyżką zbierające się po bokach wiórki i zacząć ponownie ).
Zblendowane wiórki przecedzamy przez sitko ( nie wyrzucamy wiórek możemy upiec z nich ciasteczka) a płyn zlewamy.
Tak przygotowane mleko kokosowe trzymamy w lodówce do 3 dni.
Namoczone wiórki przelewamy do blendera kielichowego i blendujemy około 5 minut ( co jakiś czas warto przerwać blendowanie, zebrać łyżką zbierające się po bokach wiórki i zacząć ponownie ).
Zblendowane wiórki przecedzamy przez sitko ( nie wyrzucamy wiórek możemy upiec z nich ciasteczka) a płyn zlewamy.
Tak przygotowane mleko kokosowe trzymamy w lodówce do 3 dni.