edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Domowe musli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Domowe musli według własnej kompozycji najlepsze na energetyczne śniadanie

Domowe musli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowe musli

 

  • 200 g płatków owsianych górskich
  • 50 g migdałów w słupkach lub płatkach
  • 50 g ziaren sezamu
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 25 g wiórków kokosowych
  • oczywiście to co dodamy oprócz płatków owsianych zależy tylko od upodobania
  • łyżka dobrego oleju
  • 1/2 szklanki soku jabłkowego (może być z kartonu)
  • ulubione owoce suszone: rodzynki, żurawina, morele, skórka pomarańczowa itp.

 

Sposób przygotowania:

Domowe musli
Wszystkie składniki oprócz owoców wymieszać, wyłożyć do suchej blachy do pieczenia. Rozłożyć równą warstwę. Prażyć w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. W międzyczasie mieszać co kilka minut. Wystudzić, dodać rodzynki i suszone owoce. Przesypać do zamkniętego pojemnika. Mieszankę można przechowywać przez kilka tygodni . Podawać np. z jogurtem naturalnym i świeżymi owocami. Pycha…
Domowe musli
Wszystkie skadniki oprócz owoców rozłożyć równą warstwą na suchej blaszce
Domowe musli
Gotową mieszankę można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku przez kilka tygodni