iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Domowe niby chipsy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo smaczna i szybka przekąska, może nie smakują jak te kupione w sklepie, ale sprawdzają się doskonale na luźnych spotkaniach.

Domowe niby chipsy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowe niby chipsy

 

 

Sposób przygotowania:

Domowe niby chipsy
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,solą i papryką w proszku dodać jajko i malutką ilością wody,Zagnieść wszystko razem ma powstać dość twarde ciasto.Zagniecione ciasto odstawić na około 30 min, aby odpoczęło, po tym czasie cieniutko rozwałkować i dość gęsto nakłuć widelcem( im więcej nakłuć tym lepsze będą nasze chipsy), pociąć na trójkąty lub rąby . Na patelni nagrzać minimalną ilość oleju i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do past .
Domowe niby chipsy
Ciasto cieniutko rozwałkować, nakłuć widelcem i pociąć
Domowe niby chipsy
Smażyć na rozgrzanej patelni na małej ilości oleju
Domowe niby chipsy
Podawać jako osobna przekąska lub z dowolną pastą

Tagi:

jajko jajka