iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Domowe Nigiri

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Taka mała podróbka nigiri ,sushi

Domowe Nigiri

Składniki:

Domowe Nigiri

 

  • 1 szklanka ryż do sushi,
  • czarne oliwki
  • wędzony łosoś
  • natka pietruszki
  • sos chilli słodki

Sposób przygotowania:

Domowe Nigiri
Płuczemy ryż do sushi, odsączamy, wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, przykrywamy zostawiamy na 10 minut. Podgrzewamy zawartość garnka aż do wrzenia. Następnie zmniejszamy płomień , gotujemy 15 minut i zostawiamy garnek nie odkrywając pokrywki na kolejne 10 minut . Następnie przekładamy do miski mieszamy ,zostawiamy. Bierzemy kawałek łososia i oblepiamy go ryżem ,formując wałeczek. Na wałeczku kładziemy kawałek oliwki i odrobinę sosu chilli słodkiego. Ozdabiamy natką pietruszki. Podajemy z sosem słodkim chilli.

Tagi:

ryż sosy