Sposób przygotowania:
Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem.
Ziemniaczki młode obieramy, myjemy a następnie przy pomocy tarki ścieramy na talarki cieniutkie. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy po kilkanaście talarków po czym ogień zmniejszamy, a talarki podpiekamy na złoty kolor pamiętając by przemieszać od czasu do czasu. Wyciągamy upieczone talarki aby odsączyły się z tłuszczu, delikatnie solimy i posypujemy papryką słodką. Smacznego
![Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem. Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-paprykowe-chipsy-z-mlodych-ziem-115500.jpg)
![Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem. Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-paprykowe-chipsy-z-mlodych-ziem-115501.jpg)
![Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem. Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-paprykowe-chipsy-z-mlodych-ziem-115502.jpg)
![Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem. Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-paprykowe-chipsy-z-mlodych-ziem-115503.jpg)