Sposób przygotowania:
Domowe pieczywo czosnkowe
Bagietki kroimy na kromeczki o grubości ok 1,5 cm. Do miseczki przekładamy masło, krojąc go na mniejsze kawałki wówczas lepiej rozgnieciemy je. Pozostawiamy je, żeby zmiękło.Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę do czosnku wprost do miseczki z masłem. Następnie dodajemy sól, pieprz i zioła prowansalskie. Wszystko dokładnie mieszamy, lekko rozgniatając masło. Gotowym i dobrze wymieszanym masełkiem czosnkowym smarujemy kromeczki bagietki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Bagietki wstawioamy do piekarnika nagrzanego do 180C na ok 10 minut, zależy jak mocno chcemy mieć wypieczone. Gotowe domowe pieczywo czosnkowe podajemy na ciepło z sosem czosnkowym lub chrupiemy bez dodatków.