Karolaa

Karolaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Domowe pikle z chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne, domowe pikle. Z ogórków, w zalewie octowej, z dodatkiem chili. Można podawać do kanapek, do obiadu.

Domowe pikle z chili

Składniki:

Domowe pikle z chili

 

 

Sposób przygotowania:

Domowe pikle z chili
Ogórki umyć, obrać ze skórki. Przekroić w wzdłuż i wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić w prostokąty lub paski. Posolić i odstawić na dwie godziny. Po upływie 2 godzin wkładamy ogórki do wyparzonych i czystych słoików, do każdego słoika wrzucamy ziele angielskie i liść laurowy i odrobinę chili. 1 szklankę wody i 3 szklanki octu gotujemy, rozpuszczamy w zalewie cukier. Gdy cukier rozpuści się, zalewamy zalewą ogórki i zakręcamy. Pasteryzujemy przez 15 minut.