Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 294]

Domowe racuchy na kefirze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kefir nadaje bardziej gęstej konsystencji. Ciasto przypomina gęste, takie jak na naleśniki. Racuchy są prostym daniem. Dzieciaki je uwielbiają.

Domowe racuchy na kefirze

Składniki:

Domowe racuchy na kefirze

na racuchy

  • 250 g mąki pszennej
  • 125 ml kefiru
  • 100 g cukru pudru
  • 50 ml oleju
  • 50 g cukru
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Domowe racuchy na kefirze
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy kefir do masy. Miksujemy. Dodajemy olej do masy. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia do masy. Miksujemy na gładką masę. Patelnie rozgrzewamy.

Smażymy placki z obu stron po minucie na mocno rozgrzanej patelni. Studzimy.

Posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

dania racuchy