eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Racuchy Eli na kefirze z czereśniami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przygotowałam ciasto na racuchy z kefirem. Do racuchów dodałam wydrylowane czereśnie. Racuchy wyszły pyszne.

Racuchy Eli na kefirze z czereśniami

Składniki:

Racuchy Eli na kefirze z czereśniami

ciasto

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Racuchy Eli na kefirze z czereśniami

przygotowanie czereśni

Racuchy Eli na kefirze z czereśniami
Z opłukanych i osączonych czereśni usunąć ogonki i pestki.

Czereśnie umyć i osączyć. Z czereśni usunąć ogonki i pestki.

przygotowanie ciasta

Racuchy Eli na kefirze z czereśniami
Pojedynczo wybijane jajka przelewać do miski.

Jajka wybijać pojedynczo do kubeczka i przelewać do miski.

przygotowanie ciasta cd

Racuchy Eli na kefirze z czereśniami
W miseczkach przygotować cukier i olej...

W miseczce przygotować cukier i cukier waniliowy. W drugiej miseczce przygotować olej.

przygotowanie ciasta cd

Racuchy Eli na kefirze z czereśniami
Przygotowaną mąkę pszenną przesiać do miski.

Do miski przesiać mąkę pszenną i proszek do pieczenia.

przygotowanie ciasta cd

Racuchy Eli na kefirze z czereśniami

Do misy miksera wlać kefir.

przygotowanie ciasta

Racuchy Eli na kefirze z czereśniami

Do kefiru dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, olej i zmiksować.

przygotowanie ciasta cd

Racuchy Eli na kefirze z czereśniami

Do przygotowanej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksować na gładkie ciasto.

przygotowanie racuhów

Racuchy Eli na kefirze z czereśniami

Do ciasta dodać czereśnie i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć okrągłe racuchy z obu stron na rumiano. Gotowe racuchy posypać cukrem pudrem. Smacznego!