Sposób przygotowania:
Racuchy Eli na kefirze z czereśniamiprzygotowanie czereśni
Czereśnie umyć i osączyć. Z czereśni usunąć ogonki i pestki.
przygotowanie ciasta
Jajka wybijać pojedynczo do kubeczka i przelewać do miski.
przygotowanie ciasta cd
W miseczce przygotować cukier i cukier waniliowy. W drugiej miseczce przygotować olej.
przygotowanie ciasta cd
Do miski przesiać mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
przygotowanie ciasta cd
Do misy miksera wlać kefir.
przygotowanie ciasta
Do kefiru dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, olej i zmiksować.
przygotowanie ciasta cd
Do przygotowanej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksować na gładkie ciasto.
przygotowanie racuhów
Do ciasta dodać czereśnie i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć okrągłe racuchy z obu stron na rumiano. Gotowe racuchy posypać cukrem pudrem. Smacznego!
gusia1000
SylaUla