Sposób przygotowania:
Domowe zapiekanki na ostro
Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy drobno w kostkę. Do woka wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy cebulkę, aby była zeszklona i miękka. W następnej kolejności dajemy pieczarki. Wszystko delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. . Przykrywamy pokrywką, aby pieczarki nam się poddusiły. Kiedy będą miękkie, to dodajemy przyprawy, musztardę rosyjską oraz koncentrat. Wszystko razem porządnie mieszamy. Wyłączamy i czekamy kiedy nam ostygnie gotowy farsz. Ser trzemy na grubych oczkach. W między czasie kroimy bagietki w zdłuż i następnie na połowę. Wychodzi nam w sumie 8 części bagietek. Nakładamy farsz na każdą z nich i obficie posypujemy serem edamskim. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika w 180 stopniach na niecałe 10 minut. W sumie do momentu, kiedy to ser nam się na nich rozpuści. I ciepłe podajemy. Można jeść same, bądź z ketchupem albo majonezem :)