Sposób przygotowania:
Domowa zapiekanka
Drożdże rozdrobnić nożem i dodać do nich mąkę. Bardzo dobrze wymieszać razem i ugnieść. Następnie dodać do ciasta sól i ponownie dobrze ugniatać. Do prawie gotowego ciasta dodać jeszcze 1/2 łyżeczki oliwy oraz 1/3 szklankę wody i bardzo dobrze wymieszać z pozostałymi składnikami. Dobrze ugniecione ciasto uformować w podłużny kształt zakończony na okrągło ( na zapiekankę, widać kształt na obrazku) albo na prostokąt. Uformowane ciasto piec na formie w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 25- 30 minut. Upieczone ciasto posmarować przecierem pomidorowym lub ketchupem. Pieczarki obrać, oczyścić i strzeć na tarce o grubych oczkach i podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Podsmażone pieczarki ułożyć na zapiekance i posypać startym na tarce serem żółtym i jeszcze na chwilę włożyć zapiekankę do piekarnika, aby ser stopił się. Gotową zapiekankę polać ketchupem.