teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Domowy budyń ala waniliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny kremowy budyń doskonale zastępuje ten z torebki. Idealny do przygotowania mas, nadziewania pączków oraz jako samodzielny deser dla najmłodszych.

Domowy budyń ala waniliowy

Składniki:

Domowy budyń ala waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Domowy budyń ala waniliowy
Pół lita mleka zagotować z cukrami i 1/4 kostką masła. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Do gotującego mleka wlać powstałą masę i gotować do zgęstnienia na wolnym ogniu, jednocześnie uważając, aby budyń się nie przypalił. Wspaniały do przekładania placków lub nadziewania pączków. Dzieci uwielbiają go z owocowym sokiem.