Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Domowy budyń malinowy:

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zdecydowanie wolę taki robiony w domu od tych gotowych .

Domowy budyń malinowy: Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowy budyń malinowy:

 

 

Sposób przygotowania:

Domowy budyń malinowy:
Rozrobić mąkę w 1/2 szklanki mleka . Resztę mleka zagotować z masłem i syropem malinowym . Wlać rozrobiony budyń .Gotować mieszając aż zgęstnieje. Przełożyć do przelanych zimną woda czarek. Zostawić do zastygnięcia . Przykryć foremki talerzykami i delikatnie odwrócić tak by budyń wypadł ale nie stracił kształtu . Obłożyć malinami. Udekorować . Można oczywiście podawać budyń w foremkach w których zastygał. Robię go trochę gęściejszy niż normalnie właśnie po to by zachował kształt foremek . Może nie ma takiego koloru jak kupny ale za to smak jest nieporównywalny ( można dodać kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego ).
Domowy budyń malinowy:
Etap 1
Domowy budyń malinowy:
Etap 2
Domowy budyń malinowy:
Etap 3