Sposób przygotowania:
Domowy kebab
Filety myjemy, oczyszczamy. Kroimy w paski lub kostkę, następnie pokrojone mięso mieszamy z odrobiną oliwy i przyprawą do gyrosa. Odstawiamy do lodówki na min. 30 minut. Następnie smażymy na patelni do miękkości. Kapustę szatkujemy nożem niezbyt drobno, pomidory kroimy w półplasterki/ćwierć plasterki, ogórki w talarki. Sos: Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy z majonezem i jogurtem naturalnym, przyprawiamy. Placki tortilli podgrzewamy według instrukcji na opakowaniu, smarujemy sosem czosnkowym a następnie zwijamy w rożek i napełniamy według uznania np.: sałata-mięso-sos-warzywa-sos. Gotowe kebaby możemy podgrzać jeszcze kilkanaście sekund w mikrofalówce lub piekarniku, aby były ciepłe, następnie owijamy je w folię aluminiową. Smacznego!