Sposób przygotowania:
Domowy kisiel żurawinowy
Żurawinę myjemy oraz kroimy każdy owoc na pół. Przekładamy ją do garnka, wlewamy 1 szkl wody, wrzucamy cynamon i anyż i zagotowujemy. Gotujemy przez ok. 5 minut, aż owoce żurawiny się rozpadną.Wtedy wyjmujemy laskę cynamonu i anyż. Następnie słodzimy owoce cukrem trzcinowym i mieszamy.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w 1/4 szkl wody i wlewamy do kisielu. Gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. Gorący kisiel żurawinowy przekładamy do pucharków i dekorujemy. Smacznego.
Można dodać więcej cukru-mój kisiel jest lekko kwaśny.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w 1/4 szkl wody i wlewamy do kisielu. Gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. Gorący kisiel żurawinowy przekładamy do pucharków i dekorujemy. Smacznego.
Można dodać więcej cukru-mój kisiel jest lekko kwaśny.