Sposób przygotowania:
Kostka hiszpańska
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier. Miksujemy masę. Do masy dodajemy po jednym żółtku. Miksujemy. Do masy jajecznej dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Miksujemy. Masę przelewamy do małej kwadratowej formy do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Studzimy. Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Do masy dodajemy wystudzoną czekoladę. Miksujemy. Do masy dodajemy pokruszone beziki. Mieszamy.
Wodę z likierem mieszamy.
Zimną śmietanę ubijamy. Dodajemy cukier puder, kawę rozpuszczalną i śmietanfix. Miksujemy.
Wystudzone ciasto nasączamy. Następnie smarujemy dżem wiśniowy. Na dżemie smarujemy krem. Na kremie układamy bitą śmietanę. dowolnie dekorujemy. Chłodzimy w lodówce ponad dwie godziny.
Wodę z likierem mieszamy.
Zimną śmietanę ubijamy. Dodajemy cukier puder, kawę rozpuszczalną i śmietanfix. Miksujemy.
Wystudzone ciasto nasączamy. Następnie smarujemy dżem wiśniowy. Na dżemie smarujemy krem. Na kremie układamy bitą śmietanę. dowolnie dekorujemy. Chłodzimy w lodówce ponad dwie godziny.