Sposób przygotowania:
Zupa krem z całych młodych porówGotowanie zupy:
Mięso na wywar należy zalać zimną wodą i zagotować.
Następnie wodę z szumem zlać, mięso opłukać i do garnka nalać czystej wody.
Do garnka wrzucić uprzednio pokrojone ziemniaki, marchewkę, listki laurowe oraz wsypać trochę domowej vegety.
Całe pory pokroić w plasterki i z czosnkiem podsmażyć na odrobinie tłuszczu, a następnie wszystko przełożyć do gotującej się zupy.
Zupę gotować do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Na końcu wlać mleko lub śmietankę i dodać posiekany koperek/natkę pietruszki.
Blendowanie:
Wszystko zblendować na jednolitą konsystencję.
Zupę doprawić według smaku gałką muszkatołową, papryką i solą z pieprzem.
Jeśli zupa jest zbyt gęsta to należy dolać wody i całość jeszcze raz zagotować.