Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Domowy kisiel żurawinowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Domowy kisiel ze świeżej żurawiny to smaczny, zdrowy i lekki deser.

Domowy kisiel żurawinowy

Składniki:

Domowy kisiel żurawinowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Domowy kisiel żurawinowy
Do rondla wlać 2 szklanki wody, wsypać 3 łyżki cukru, zagotować. Do wrzątku włożyć umyte owoce, gotować przez kilka minut, zdjąć z ognia i przetrzeć przez sito. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody. Przecier owocowy zagotować, połączyć z mąką, mieszając zagotować. Gotowy kisiel wyłożyć do salaterek, ostudzić. Podawać z owocami lub bitą śmietaną.