zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Domowy majonez

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczny domowy majonez.

Domowy majonez Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowy majonez

 

 

Sposób przygotowania:

Domowy majonez
Jajka sparzyć wrzątkiem a potem oddzielić białka od żółtek. Żółtka przełożyć do naczynia, w którym będzie robiony majonez ( białka można zamrozić ) dodać musztardę, odrobinę pieprzu, soli i octu i wszystko wymieszać. Miksować na średnich obrotach wlewając bardzo maleńkimi porcjami olej do miski. I tak miksować aż do wyczerpania się oleju. Gotowy, gęsty majonez przełożyć do słoiczka i podawać np. do jajek lub wędlin albo sałatek. Domowy majonez zużyć jak najszybciej.
Domowy majonez
Etap 1przygotwac składniki na przygotowanie majonezu
Domowy majonez
Etap 2dolewając małymi strumieniami olej miksowac aż majonez będzie gotowy

Tagi:

jajko jajka