Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Domowy makaron 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Makaron pyszny do niedzielnego rosołku.

Domowy makaron 6 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowy makaron 6

 

Sposób przygotowania:

Domowy makaron 6
Mąkę należy przesiać przez sito, na stolnice dodajemy mąkę , następnie wsypujemy mąkę krupczatkę, jajka myjemy pod bieżącą wodą , wycieramy ściereczką, lub papierowymi ręcznikami , następnie jajka wbijamy do ciasta, ciasto dokładnie wyrabiamy. jeżeli jest zbyt twarde dodajemy troszkę zimnej wody przegotowanej.Ciasto należy dość cienko rozwałkować jeśli się klei podsypujemy mąką, kroimy w cienkie paski i mielimy maszynką do makaronu. Makaron wykładamy na czystą ściereczkę rozsypujemy, aby nam przeschną.
Domowy makaron 6
ciasto na makaron należy cienko rozwałkować
Domowy makaron 6
makaron można równierz cienko pokroić nożem
Domowy makaron 6
gdy ciasto klei sie do stolnicy podsypujemy mąką

Tagi:

jajko jajka