WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Domowy paprykarz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowy paprykarz z wędzoną rybą, ryżem, warzywami w pomidorach. Pyszny na gorąco i na zimno do chleba.

Domowy paprykarz Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowy paprykarz

 

  • 250 g wędzonej ryby np makreli
  • 100 g ryżu
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 duża cebula
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • Sól do smaku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Domowy paprykarz

ETAP 1:

Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rybę oddzielić od ości i skóry i podzielić na drobne kawałki.

Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić na oleju.

Marchewki i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać do cebuli. Dolać 0,5 szklanki wody.

Dusić kilkanaście minut. Dodać koncentrat, paprykę słodką i ostrą w proszku.

Wymieszać. Dodać rybę i ryż wymieszać. Przyprawić solą. Przełożyć do salaterek. Podawać na gorąco lub po schłodzeniu.

Domowy paprykarz
Paprykarz po wymieszaniu wszystkich składników w garnku
Domowy paprykarz
Wędzona ryba i ugotowany ryż dodane do warzyw
Domowy paprykarz
Starte warzywa do paprykarzu uduszone w garnku.
Domowy paprykarz
Pokrojona w kostkę cebula wrzucona na olej