Sposób przygotowania:
domowy pasztet
Mięsa dokładnie myjemy i następnie kroimy w kostkę. Cebulkę także kroimy w kostkę. Warzywa: marchewkę, pietruszkę kroimy w plasterki. Wszystko wkładamy do garnak, dolewamy szklankę wody i gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy, w tym wywarze moczymy bulłkę i wyciskamy. Dodajemy do mięsa i mielimy wszystko dwa- trzy razy przez maszynkę.
Do zmielonej masy dodajemy surowe jajka i pokrojoną w małą kostkę słoninę. Przyprawiamy gałką muszkatołową, majerankiem, solą i pieprzem. Mieszamy i przekladamy do blachy wylożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach niecałą godzinę.
Do zmielonej masy dodajemy surowe jajka i pokrojoną w małą kostkę słoninę. Przyprawiamy gałką muszkatołową, majerankiem, solą i pieprzem. Mieszamy i przekladamy do blachy wylożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach niecałą godzinę.