iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Domowy pasztet bez pieczenia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Dla smakoszy pasztetu, nie wymaga długiego przygotowywania, bez pieczenia itd. Smaczny i zdrowy w tym wypadku wiemy co jemy.

Domowy pasztet bez pieczenia

Składniki:

Domowy pasztet bez pieczenia

 

  • 1 kg wątróbki drobiowej

 

  • 3 marchewki

 

  • majeranek

 

 

  • 1 cebula

 

  • 2 kawałki chleba tostowego

Sposób przygotowania:

Domowy pasztet bez pieczenia
Wątróbkę oczyszczamy, myjemy osuszamy. Cebule kroimy w kosteczkę.

Na masełku podsmażamy kawałki wątróbki i cebulę. Marchewkę obieramy i gotujemy.

Zimną marchew i podsmażone wątróbki mielimy w maszynce do mięsa. Mielimy także chlebek tostowy dla zagęszczenia.

Doprawiamy odrobiną majeranku , solą i pieprzem do smaku. Chłodzimy.