Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Domowy smalec ze skwarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bo domowe smakuje najlepiej

Domowy smalec ze skwarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowy smalec ze skwarkami

 

  • 0,5 kg słoniny
  • 1 średnia cebula
  • 3 łyzki wody
  • 1 łyżeczka soli

 

Sposób przygotowania:

Domowy smalec ze skwarkami
Sloninę pokroic i wrzucić na patelnię. Wlac wodę i posolić. Smażyc az wytopi się smalec i pozostaną male przypieczone skwarki. Cebulę pokroic w drobniutką kosteczkę i wrzucic pod koniec smażenia. Przelać do pojemników i wstawić do lodówki, aby smalec się ściął.
Domowy smalec ze skwarkami
Etap 1