Sposób przygotowania:
Domowy sos
1 litr wody wlać do garnka, włożyć do tego suszone grzyby, liście laurowe,bulionekę pieczeniową,sól i pieprz Trzeba go ugotować i zostawić na małym ogniu.Szynkę pokroić w kostkę. Na patelnie wlać olej, położyć pokrojoną szynkę, na to szczypte soli i posypać 2 łyżki mąki. Szynkę trzeba co jakiś czas mieszać na patelni, aby szynka obtoczyła się w mące. I czekać do obsmażenia się szynki. Po obsmażeniu się szynki, wszystko z patelni przełożyć do bulionu który gotujemy w garnku. Po 20 minutach gotowania się razem robimy ostatnią rzecz. Bierzemy wysoką miskę, wlewamy śmietanę, 2 łyżki mąki i mieszamy aż wyjdzie jednolita masa ( najszybciej zrobisz to mikserem). Po wymieszaniu tych dwóch składników dodajemy do tego ok. 4 łyżek sosu który się gotuje i mieszamy to łyżką aż wyjdzie rzadsza masa. Na koniec daną śmietanę wlewasz do sosu i szybko mieszasz. Na koniec zostawiasz na małym ogniu na około 20 minut. I można zestawić z ognia i jeść. :)