Sposób przygotowania:
Domowy syrop z czosnku, miodu i cytrynyCzosnek:
Czosnek należy przecisnąć przez praskę.
Cytryny:
Z porządnie wyszorowanych cytryn należy wycisnąć sok, który może zawierać pestki i miąższ.
Całość:
W wyparzonym słoiku należy umieścić czosnek, sok z cytryny i wodę połączoną z miodem.
Całość wymieszać i zakręcić.
Słoik wstawić do lodówki najlepiej na 3 doby, ale syrop nadaję się też do spożycia już po przygotowaniu.
Można go przechowywać do 2-3 tygodni.
Dawkowanie:
Dawkowanie profilaktycznie - 1 łyżeczka na dobę dla dzieci, 1 łyżka dla dorosłych.
W razie nasilających się objawów choroby - 3 łyżeczki na dobę w przypadku dzieci i 3 łyżki w przypadku dorosłych.
SylaUla