ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 540]

Kompot z suszonych i innych owoców

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ulubiony kompot z suszonych owoców, do kompotu gotowania dodaję również świeże owoce zwłaszcza pomarańcze.

Kompot z suszonych i innych owoców Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kompot z suszonych i innych owoców

 

Sposób przygotowania:

Kompot z suszonych i innych owoców
Suszone owoce dokładnie opłukać, wsypać do dużego garnka, dodać pokrojone świeże owoce: jabłka, gruszki, śliwki bez pestek.

Pomarańcze, limonki wyparzyć, pokroić w cienkie plastry (jeśli sa pestki to je usunąć) i dodać do garnka z owocami, wsypać goździki.

wlać wody do pełnego garnka i najlepiej na kilka godzin zostawić, następnie gotować kompot z 20 minut na mniejszym ogniu, na koniec posłodzić cukrem lub miodem.

Kompot podać zimny z owocami.
Kompot z suszonych iinnych owoców
Do mieszanki suszu mozna dodac różne owoce świeże