Sposób przygotowania:
Dorsz w boczku na delikatnej pierzynce.
Ubieram fartucha, rękawy koniecznie podwiń aby nie zepsuć potrawy, na głowę czapeczka kucharska i Magda G. wymięka. Zaczynamy od dipu, obieramy i siekamy czosnek, szczypiorek kroimy bardzo drobno, do miseczki dodajemy czosnek i szczypiorek, majonez i serek philadelphia, sól i pieprz do smaku, wszystko dokładnie mieszamy aby powstała aksamitna masa.Dorsza kroimy w równe kawałki około 6 cm na 2 cm i szczelnie owijamy surowym plasterkiem boczku. Na rozgrzanej patelni skropionej oliwą obsmażamy gotowe kawałki ryby owiniętej boczkiem. Na biały dekoracyjny talerz układamy kolejno zieleninę do dekoracji, kanapeczki z bagietki posmarowane mieszanką serka, a na nią zawiniętego dorsza w boczku. To danie ukoi każde podniebienie, musisz spróbować............. życzę SMACZNEGO.