KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Dorsz w boczku na delikatnej pierzynce.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Czy ryby mogą tak smakować ? oczywiście tylko dorsz z dodatkiem boczku z dzikiej świnki :)

Dorsz w boczku na delikatnej pierzynce. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dorsz w boczku na delikatnej pierzynce.

 

  • 100 gram świeżego dorsza,
  • kilka plasterków boczku,
  • 3 łyżki serka philadelphia,
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • 1/2 ząbków czosnku,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 3 łyżki majonezu,
  • cieniutkie kromeczki z pszennej bagietki,
  • dobra oliwa,,
  • zielenina, oliwki do dekoracji,

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w boczku na delikatnej pierzynce.
Ubieram fartucha, rękawy koniecznie podwiń aby nie zepsuć potrawy, na głowę czapeczka kucharska i Magda G. wymięka. Zaczynamy od dipu, obieramy i siekamy czosnek, szczypiorek kroimy bardzo drobno, do miseczki dodajemy czosnek i szczypiorek, majonez i serek philadelphia, sól i pieprz do smaku, wszystko dokładnie mieszamy aby powstała aksamitna masa.Dorsza kroimy w równe kawałki około 6 cm na 2 cm i szczelnie owijamy surowym plasterkiem boczku. Na rozgrzanej patelni skropionej oliwą obsmażamy gotowe kawałki ryby owiniętej boczkiem. Na biały dekoracyjny talerz układamy kolejno zieleninę do dekoracji, kanapeczki z bagietki posmarowane mieszanką serka, a na nią zawiniętego dorsza w boczku. To danie ukoi każde podniebienie, musisz spróbować............. życzę SMACZNEGO.
Dorsz w boczku na delikatnej pierzynce.
Etap 1

Tagi:

dorsz