iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Dorsz w soku pomarańczowym z rodzynkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne smaki wydobyte z dorsza.

Dorsz w soku pomarańczowym z rodzynkami

Składniki:

Dorsz w soku pomarańczowym z rodzynkami

 

  • 1 szt dorsz,
  • 2 łyżki rodzynki,
  • przyprawa do ryby,
  • słodka papryka Prymat,
  • masło,
  • Sól,
  • 3 łyżki sok pomarańczowy

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w soku pomarańczowym z rodzynkami
Dorsza nacieramy przyprawą do ryb wymieszaną z słodką papryką w proszku .Smażymy na masełku ok 1/2 łyżeczki masła z każdej strony na złoto.Gdy rybka jest usmażona dodajemy na patelnie rodzynki i wlewamy kilka łyżek soku pomarańczowego ,chwilę dusimy .Nie za długo bo sok całkiem odparuje. Podajemy na ciepło .ozdobione natką pietruszki