KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Dorsz z hiszpańską nutką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Dorsz o nutce śródziemnomorskiego klimatu - z płatkami buraka, ogórkiem konserwowym i limonką.

Dorsz z hiszpańską nutką

Składniki:

Dorsz z hiszpańską nutką

 

  • 100 gramów świeżego dorsza,
  • pomidorki,
  • oliwki,
  • kilka plasterków ogórka konserwowego,
  • ćwiartka limonki,
  • do dekoracji płatki buraka czerwonego,
  • dobra oliwa,
  • sól, pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Dorsz z hiszpańską nutką
Ładny kawałek dorsza skrapiamy cytryną, solimy, pieprzymy i wrzucamy na gorącą patelnie skropioną oliwa. Smażymy do chrupkości ryby. Talerz dekorujemy zieleniną, burakami, układamy dorsza, limonkę. Wszystko skrapiamy oliwą, doprawiamy pieprzem i solą. Można tylko życzyć SMACZNEGO.

Tagi:

buraki dorsz