pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Dorsz z warzywami w papilotach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i szybka propozycja obiadowa

Dorsz z warzywami w papilotach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dorsz z warzywami w papilotach

 

  • 2 polędwice z dorsza
  • 2 marchewki
  • 1 szalotka
  • 1 cukinia
  • kawałek kapusty ( mieduży,wielkości cukini)
  • 1 papryka
  • 1 pomidor bez skórki
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz
  • zioła ( bazylia,orebano)
  • 1/4 cytryny

Sposób przygotowania:

Dorsz z warzywami w papilotach
Marchew i szalotkę obrać. Cukinię,paprykę,marchew i pomidora pokroić w słupki,szalotkę w piórka a kapustę drobno posiekać. Wszystkie warzywa podsmażyć na gorącym oleju przez 2-3 min ( nie mogą zrobić się miękkie).Przyprawić solą i pieprzem. Gotowe warzywa ułożyć na kawałku foli aluminiowej,na nie nałożyć kawałek dorsza przyprawionego ziołami,solą,pieprzem i natartego sokiem z cytryny. Dokładnie zawinąć brzegi foli i piec w 180°C przez 15-17 min. Po wyjęciu z piekarnika rozrywamy paczuszkę z foli i przekładamy rybę z warzywami na talerz ( razem z powstałym sosem).
Dorsz z warzywami w papilotach
Przygotowaną rybę zawinęłam w folię aluminiową dobrze zwijając boki foli
Dorsz z warzywami w papilotach
Upieczoną rybę wraz z warzywami zsunąć z foli na talerz,łącznie z powstałym sosem