Drób na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki ciepły posiłek, świetna propozycja dla "słomianego wdowca", olbrzymią zaletą jest to, że nie ma dużej ilości naczyń do zmywania.

Drób na szybko

Składniki:

Drób na szybko

 

  • Składniki na 1 porcję:
  • Jedna mała pierś z kurczaka,
  • włoszczyzna (można użyć mrożonej mieszanki)
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 3/4-1 szklanki soku wielowarzywnego
  • Oliwa/Olej/PAM
  • 3 łyzki kaszy kuskus
  • Przyprawy według uznania

Sposób przygotowania:

Drób na szybko
Podsmażyć krótko pierś z kurczaka, z dodatkiem przypraw, dodać startą włoszczyznę lub mrożonkę, dodać odrobinę wody, dusić chwilę do miękkości, dodać koncentrat pomidorowy, po chwili dodać sok wielowarzywny i kaszę kuskus, podgrzewać na wolnym ogniu chwilę do zgęstnienia (kasza wchłonie część soku warzywnego)