Sposób przygotowania:
Drobiowa z ananasem
Łodygi selera oczyść, potnij na kawałki. Zalej ok 2,5 szkl. wrzącej, posolonej wody i gotuj minutę, odcedź i wystudź. Ryż ugotuj wg. przepisu na opakowaniu.
Filety pokrój w kostkę. Plastry ananasa pokrój na kawałki. Jogurt wymieszaj z curry 0raz 2-3 łyżkami zalewy ananasowej. Sos przypraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso, smaż 6 min. Dodaj kawałki ananasa, krótko podsmaż. Chili rozetnij, oczyść z pestek, miąższ posiekaj. Sałatę opłucz, porwij. Ryż odcedź i wystudź. Wymieszaj z selerem, kukurydzą, chili, sałatą, kurczakiem i ananasem. Przypraw i polej sosem jogurtowym.
Filety pokrój w kostkę. Plastry ananasa pokrój na kawałki. Jogurt wymieszaj z curry 0raz 2-3 łyżkami zalewy ananasowej. Sos przypraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso, smaż 6 min. Dodaj kawałki ananasa, krótko podsmaż. Chili rozetnij, oczyść z pestek, miąższ posiekaj. Sałatę opłucz, porwij. Ryż odcedź i wystudź. Wymieszaj z selerem, kukurydzą, chili, sałatą, kurczakiem i ananasem. Przypraw i polej sosem jogurtowym.