lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Drobiowe galaretki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczna koperek też pasuje

Drobiowe galaretki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe galaretki

 

  • 3 korpusy z kurczaka
  • marchewka jedna
  • buliony drobiowe 2 sztuki ( bulionetki w pojemniczkach )
  • koperek suszony 1 łyżka
  • żelatyna na 3 litry wody pisze na opakowaniu ile trzeba użyć

Sposób przygotowania:

Drobiowe galaretki
Korpusy umyj, podziel na części i ułóż w garnku. Marchewkę obierz i w całości wsadź do garnka,ziarenka pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie oraz łyżkę koperku zalej wszystko zimna woda i gotuj na średnim ogniu. Po zawrzeniu dodaj kostki bulionetki i Gotuj około godziny aż mięso zmięknie, potem wyjmij razem z warzywami, a bulion dopełnij gorącą woda aby było 3 litry wywaru (podczas gotowania nie dolewaj wody) i doprowadź znów do wrzenia, potem wyłącz. Korpusy obierz z kosci i posiekaj mieso, wywar przecedz i rozpusc w jeszcze goracym zelatyne w proszku (ilosc na 3 litry płynu). Marchewkę pokrój Dodaj do rosołu wymieszaj wszystko razem i przekładaj do przygotowanych szklaneczek .
Drobiowe galaretki
Widać marchewke i koperek nasprawde smaczna wyszła
Drobiowe galaretki
Galarete wlewamy w małe szklaneczki albo foremko kto co ma
Drobiowe galaretki
Ładny kolorek ma galareta wcale nie wygląda na galaretę
Drobiowe galaretki
Gotująca się galareta z koperkiem i marchewką na bulionach drobiowych