Sposób przygotowania:
Drobiowe szaszłyki
Filety oczyść, pokrój w kawałki. Czosnek przeciśnij przez praskę,
rozetrzyj z papryką słodką, solą,pieprzem i 4 łyżkami oleju.
Mięso polej marynatą.Odstaw na 12godz do lodówki.
Paprykę oczyść i pokrój na ćwiartki. Por oczyść i pokrój na kawałki.
Mięso wyjmij z marynaty. Każdy kawałek owiń plastrem boczku i nadziewaj na wykałaczki, na przemian z papryką oraz porem, posmaruj marynatą. Grilluj ok 20min
rozetrzyj z papryką słodką, solą,pieprzem i 4 łyżkami oleju.
Mięso polej marynatą.Odstaw na 12godz do lodówki.
Paprykę oczyść i pokrój na ćwiartki. Por oczyść i pokrój na kawałki.
Mięso wyjmij z marynaty. Każdy kawałek owiń plastrem boczku i nadziewaj na wykałaczki, na przemian z papryką oraz porem, posmaruj marynatą. Grilluj ok 20min