Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Drobiowe szaszłyki z czarnuszką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Drobiowe szaszłyki z czarnuszką to pyszne mięsko przygotowane na parze - polecam na obiad bądź kolację dla całej rodziny.

Drobiowe szaszłyki z czarnuszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe szaszłyki z czarnuszką

 

 

  • do podania:
  • roszpunka
  • pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania:

Drobiowe szaszłyki z czarnuszką
Filet z kurczaka myjemy, a następnie kroimy w paski. Mięso oprószamy solą oraz papryką mieloną. Następnie mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków. tak przygotowane szaszłyki oprószamy czarnuszką. Przekładamy do parowara i gotujemy przez 20 minut.

Szaszłyki podajemy na sałacie w towarzystwie pomidorów.
Drobiowe szaszłyki z czarnuszką
filet z kurczaka myjemy i kroimy w paski oprószamy solą i papryką
Drobiowe szaszłyki z czarnuszką
gotowy filet z kurczaka nabijamy na patyczki do szaszłyków
Drobiowe szaszłyki z czarnuszką
całość szaszłyka oprószamy ziarenkami czarnuszki
Drobiowe szaszłyki z czarnuszką
gotowe szaszłyki umieszczamy w parowarze i gotujemy