Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Drobiowe szaszłyki z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sezon grillowy to czas kiedy najczęściej szukamy przepisów co wrzucić na ruszt, u mnie wypadło na drobiowe szaszłyki z boczkiem.

Drobiowe szaszłyki z boczkiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Drobiowe szaszłyki z boczkiem

 

  • 500 g filetu z kurczaka
  • 300 g boczku parzonego
  • kilka małych cebulek

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe szaszłyki z boczkiem
Kurczaka kroimy w dużą kostkę. W misce mieszamy olej, sól, pieprz i paprykę słodka z ostrą. Do marynaty wkładamy kurczaka i odstawiamy na 3 godziny.

Boczek kroimy w plastry, cebulki dzielimy na mniejsze cząstki. Na patyki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie zamarynowanego kurczaka z cebula i boczkiem.

Szaszłyki grillujmy z wszystkich stron po kilka minut do czasu aż kurczak będzie u grillowany
Drobiowe szaszłyki z boczkiem
w misce przygotowuję marynatę do kurczaka
Drobiowe szaszłyki z boczkiem
kurczaka kroimy w kostkę i wkładamy do marynaty
Drobiowe szaszłyki z boczkiem
przygotowujemy do szaszłyków boczek i cebulę
Drobiowe szaszłyki z boczkiem
na patyki do szaszłyków nabijamy składniki
Drobiowe szaszłyki z boczkiem
przygotowane szaszłyki przekładamy na grilla i grillujemy