katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1629]

Drobiowy kotlet z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki z piersi kurczaka są wszystkim znane i są bardzo smaczne. Można je też troszkę urozmaicić dodatkami.

Drobiowy kotlet z dodatkami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Drobiowy kotlet z dodatkami

 

Sposób przygotowania:

Drobiowy kotlet z dodatkami
Pierś kurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Kroimy na plastry i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem a następnie panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na rumiano.

Usmażone kotlety układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornych.

Na kotlety kładziemy po kilka plastrów pokrojonego ogórka, przykrywamy plastrem szynki i na wierzch kładziemy plaster sera. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do rozpuszczenia sera.
Drobiowy kotlet z dodatkami
Zapieczony już gotowy do podania kotlecik.
Drobiowy kotlet z dodatkami
Mięso oczyszczamy, myjemy i kroimy na plastry.
Drobiowy kotlet z dodatkami
Plastry mięsa lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem.
Drobiowy kotlet z dodatkami
Plastry rozbte panierujemy w jajku i bułce i smażymy na rumiano.
Drobiowy kotlet z dodatkami
Plastrami szynki przykrywamy ogórki położone na kotlecie.
Drobiowy kotlet z dodatkami
Całość przykrywamy plastrem sera i zapiekamy.