BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1424]

Filet z kurczaka z pesto i serem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam filet z kurczaka zapiekany z serem i pesto. Mięso jest miękkie delikatne i kruche. Zasmakowało rodzinie.

Filet z kurczaka z pesto i serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z kurczaka z pesto i serem

 

  • Filet podwójny lub 4 pojedyncze
  • ser mozzarella,
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz sól
  • pesto czerwone.

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka z pesto i serem
Podwójną pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Filet przecinamy na 3 - 4 kotleciki które rozbijamy tłuczkiem nie za mocno.

Każdy kotlet nacieramy pieprzem i solą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Tak przygotowane kotlety odkładamy do lodówki na 20 -30 min.

Tak przygotowane kotlety wkładamy na gorący olej i obsmażymy z jednej i z drugiej strony na zloty kolor.

Kotlety ostudzić i posmarować z jednej strony pesto, nałożyć ser włożyć do naczynia do zapiekania. Zapiekamy, aż ser nam się całkowicie rozpuści.

Smaczne.

Życzę smacznego.
Filet z kurczaka z pesto i serem
Przygotowane mieso do zapiekania w piekarniku.
Filet z kurczaka z pesto i serem
Przygotowanie mięsa i nałożenie przypraw.