Sposób przygotowania:
Kotlety z kurczaka
Filet z kurczaka myjemy rozcinamy na mniejsze kawałki albo jak wolimy duże to zostawiamy większe. Doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy papryką. Najlepiej tak doprawione mięso odstawiamy do lodówki na jakiś czas, ale można smazyć też od razu po doprawieniu.
Rozgrzewamy na patelni masło albo jak wolimy olej dajemy mięso i obsmażamy z jednej strony odwracamy i znowu podsmażamy drugą stronę.
Gdy mięso będzie już podsmażone na mięso dajemy trochę ketchupu a na ketchupie układamy krążki cebuli. Do mięsa dolewamy wody albo bulionu nakrywamy pokrywką zmniejszamy płomień kuchenki dusimy chwilę aż mięso będzie miękkie. Uważamy aby się nie przypaliło.
Pod koniec gotowania na mięsko dajemy jeszcze trochę ketchupu.
Podajemy na ciepło np do obiadu albo na ciepłą kolację.
POLECAM!!!!
Rozgrzewamy na patelni masło albo jak wolimy olej dajemy mięso i obsmażamy z jednej strony odwracamy i znowu podsmażamy drugą stronę.
Gdy mięso będzie już podsmażone na mięso dajemy trochę ketchupu a na ketchupie układamy krążki cebuli. Do mięsa dolewamy wody albo bulionu nakrywamy pokrywką zmniejszamy płomień kuchenki dusimy chwilę aż mięso będzie miękkie. Uważamy aby się nie przypaliło.
Pod koniec gotowania na mięsko dajemy jeszcze trochę ketchupu.
Podajemy na ciepło np do obiadu albo na ciepłą kolację.
POLECAM!!!!
gusia1000
gosia56
Masz rację szybkie i pyszne jedzenie ;)
Bo
Bo
Dla mnie 5 z plusem :-)