Sposób przygotowania:
Drożdżówki trzy smaki
Zaczyn : drożdże + szczypta cukru + odrobina mleka : mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Miska : mąka + olej + reszta cukru+ sól : mieszamy . Gdy zaczyn będzie gotowy dodajemy do miski . Resztę mleka podgrzewamy odrobinę i dodajemy do miski . Mieszamy i czekamy aż przestygnie , dodajemy jajko . Mieszamy i zostawiamy kulę do wyrośnięcia na 1,5 h . Nadzienie : ser łączymy z cukrami i żółtkiem . Z wyrośniętego ciasta robimy 8 kulek i układamy na dwóch blachach w odstępach i odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Gdy wyrosną dnem kieliszka robimy 3 dziurkii napełniamy serem , drugą marmoladą , a trzecią kostką czekolady . Pieczemy 15 min w temp 200 st .