Sposób przygotowania:
Duszone piersi indycze z pomidorami.
Piersi indycze opłukać w letniej wodzie i osączyć.Następnie pokroić na paski i kłaść kolejno na patelnię z rozgrzanym olejem.
Smażyć na lekko rumiany kolor z obu stron przez 15 min.Potem dodać umyte i pokrojone pomidory i smażyć jeszcze z 3-4 min.Posypać solą morską,curry i pieprzem.Zalać potrawkę szklanką wody zimnej,dodać parę kulek ziela i listek laurowy.
Dusić pod przykrywką z ok.20 min. na zmniejszonym ogniu.Na 5 min.przed podaniem posypać danie suszonymi ziołami.Dusić jeszcze kilka minut.Podawać potrawkę z drobiu z ryżem na sypko
lub też z makaronem gniazdka.
Smażyć na lekko rumiany kolor z obu stron przez 15 min.Potem dodać umyte i pokrojone pomidory i smażyć jeszcze z 3-4 min.Posypać solą morską,curry i pieprzem.Zalać potrawkę szklanką wody zimnej,dodać parę kulek ziela i listek laurowy.
Dusić pod przykrywką z ok.20 min. na zmniejszonym ogniu.Na 5 min.przed podaniem posypać danie suszonymi ziołami.Dusić jeszcze kilka minut.Podawać potrawkę z drobiu z ryżem na sypko
lub też z makaronem gniazdka.