Sposób przygotowania:
Duszone zrazy
Mięso płuczemy. Kroimy w cienkie plastry a następnie lekko zbijamy i solimy.
Obsmażamy na tłuszczu wraz z obraną i pokrojoną na drobno cebulą.
Układamy w rondelku naprzemiennie z pokrojonymi cienko jarzynami, ziemniakami pokrojonymi w kostkę.
Podlewamy odrobiną wody, dodajemy troszkę pieprzu i dusimy na miękko.
Przed samym podaniem wlewamy śmietanę i nie gotujemy już.
Podajemy same, z ziemniakami i kiszona kapustą lub ćwikłą.
Obsmażamy na tłuszczu wraz z obraną i pokrojoną na drobno cebulą.
Układamy w rondelku naprzemiennie z pokrojonymi cienko jarzynami, ziemniakami pokrojonymi w kostkę.
Podlewamy odrobiną wody, dodajemy troszkę pieprzu i dusimy na miękko.
Przed samym podaniem wlewamy śmietanę i nie gotujemy już.
Podajemy same, z ziemniakami i kiszona kapustą lub ćwikłą.