Sposób przygotowania:
Duszony kurczak z ryżem
Marchew obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na około 2 cm kawałki. Każdy z nich dzielimy na ćwiartki. Czosnek kroimy w półplasterki. Cebule obieramy z wierzchniej warstwy i kroimy na ćwiartki.
Pałki z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy, po czym przesmażamy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Dodajemy do nich pokrojoną marchew i chwilę obsmażamy. Dodajemy cebulę i obsmażamy, aż zacznie się przypiekać dorzucamy czosnek i smażymy, aż zacznie wydzielać aromat.
Wlewamy wodę i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 25 minut. W międzyczasie doprawiamy do smaku. Po tym czasie dodajemy ryż i dokładnie mieszamy. Dusimy, aż ryż wchłonie płyn i zmięknie. Jeśli płynu będzie mało, a ryż nadal twardawy dolewamy wody lub rosołu. Podajemy.
Pałki z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy, po czym przesmażamy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Dodajemy do nich pokrojoną marchew i chwilę obsmażamy. Dodajemy cebulę i obsmażamy, aż zacznie się przypiekać dorzucamy czosnek i smażymy, aż zacznie wydzielać aromat.
Wlewamy wodę i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 25 minut. W międzyczasie doprawiamy do smaku. Po tym czasie dodajemy ryż i dokładnie mieszamy. Dusimy, aż ryż wchłonie płyn i zmięknie. Jeśli płynu będzie mało, a ryż nadal twardawy dolewamy wody lub rosołu. Podajemy.
anemon
robaczek
misia5
O tak :) Zgadzam się w 100%
Czekoladka 2
misia5
O tak :) Zgadzam się w 100%
Czekoladka 2